Гардисти паѓаа во несвест од жешкото време на роденденот на кралицата !

Традиционалниот настан оваа година беше проследен со наизменични трагедии во Велика Британија. 

Петмина гардисти паднаа во несвест од жешкото за време на парадата за роденденот на кралицата Елизабета II во Лондон. Информациите  беа објавени од британските медиуми, кои ги покажаа снимките во кои на настраданите им се пружа помош, а еден од нив е изнесен на носилка.

Потоа од копнените сили на Велика Британија официјално потврдија за инцидентот и додаваат дека на несреќните кралски гардисти им е укажана помош. Оваа година традиционалната парада во чест на владетелката се падна во исклучително топол ден за Велика Британија ден.

Температурите во Лондон се околу 30 степени Целзиусови.

LEAVE A REPLY