Ирачката армија влезе во стариот дел на Мосул, последното упориште на исламистите !

Ирачките војниции влегле на територијата на стариот град во Мосул. Тие почнаа офанзива кон стариот дел на градот, кој се уште се наоѓа под контрола на терористите од “Исламска држава”.

“Ирачките сили влегоа на територијата на стариот град во Мосул, последниот бастион на градот, кој е држен од” Исламска држава “, соопшти претставникот на САД во коалицијата”Брет МакГарк.

Стариот град останува последниот бастион на исламистите во вториот по големина град во Ирак. Офанзивата на владините сили се комплицира од средновековното планиран – регионот е полн со тесни улички, широки најмногу 2-3 метри.

LEAVE A REPLY