Нов вид на дрога се шири на Балканот !

Нова дрога, која Србија прва во светот ја пронајде, е запленета во Ниш. Била спакувана во мали алуминиумски пакетчиња од по еден грам, подготвени за дистрибуција.

Запленети се околу 90 грама од оваа супстанца.Се работи за билна мешавина од зелена боја, во која е измешана психоактивна супстанца, односно синтетички канабиноид 5F-MDMB-PINACA.

Оваа нова, синтетичка, дрога можела да се конзумира и како чај или со пушење.

LEAVE A REPLY