Во Турција уапсени уште 35 новинари кои не му се по “ќеиф” на Ердоган !

Триесет и пет новинари во Турција се уапсени во новата полициска акција поврзана со неуспешниот државен удар.

Новинарите се обвинети за тероризам, бидејќи наводно соработувале со  противникот на Ердоган, Фетулах Ѓулен.

Сите се теретат дека користеле  посебен систем за комуникација со поддржувачите на Ѓулен, преку кој се давале наредби и соопшенија од организаторите на пучот.

LEAVE A REPLY