ВИДЕО: Претседателот на Европската комисија Јункер…ќе се задавеше оти случајно кажа „Македонија“ !

Претседателот на Европската Комисија Жан Клод Јункер вчера имаше непријатен настап пред новинарите. Споменувањето на името „Макеоднија“ му внесе нервоза и го предизвика да си го поправи „гафот“.

Дури и евркомесарот Хан мораше да го исправа и да му шепка дека е ФИРОМ а не Македонија, односно Скопје. Јункер побрза да се поправи…два-три пати оти нели, не смее да ги навреди Грците. Згора на тоа, знаејќи го неговиот „мерак“ за алкохол, не смее да дозволи овој гаф со нашето уставно име да му го споменат како последица на тоа. Трагедија !

Уште поголема трагедија е да го слушаш тоа и да се смешкаш…циркуз !

Јункер: Бев во посета на Македонија, ФИРОМ, Скопје

Гаф на Јункер: Бев во Македонија, ФИРОМ, Скопје

Posted by A1on.mk on Wednesday, December 6, 2017

LEAVE A REPLY