Природа и здравје: Рецепт против лошиот холестерол

Високото ниво на лош холестерол може да предизвика големи здравствени проблеми. Поради ова, мора да се преземат неопходните мерки.

Во домашни услови, може да си помогнете со корен од глуварче.

За оваа цел, треба да се добие сув прав од корен од глуварче. Земајте 1 лажиче од лековит прашок пред секој оброк. Третманот е долг – трае 6 месеци, но дава одлични резултати. Пробајте и уверете се во тоа!

И лененото семе ќе Ви биде од полза доколку имате проблеми со лошиот холестерол. Едноставно треба да го додадете како зачин во секојдневната исхрана.

Тоа не само што ќе го намали лошиот холестерол, туку и ќе ја нормализира работата на срцето и гастроинтестиналниот тракт. Ви треба трпение, бидејќи сето ова ќе се случи постепено. Се разбира, императив е да преминете на здрава исхрана.

SHARE

LEAVE A REPLY