Интерактивна мапа ќе ви покаже каде има најмногу неонацисти во светот па и во вашето соседство !

За секој кој се прашува дали неонацистите живеат во близина на неговиот дом новосоздадената страница може да им биде во служба.Сајтот наречен FashMaps , покажува картичка која според авторите има за цел да ги открие местата каде живеат и се собираат неонацисти и приврзаници на идеологијата за супериорност на белите луѓе . Картата е наречена ” нација во соседството до тебе “.

Креаторите користат интернет-форуми за да ги идентификуваат местата каде што живеат и собираат неонацистите.Мапата во оваа фаза главно ја опфаќа територијата на САД, бидејќи проектот е сé уште во развој. Целта е да се проучува присуството на фашизам низ целиот свет.

Мапата не покажува точни адреси, туку градови, области и географски дестинации.

LEAVE A REPLY