Германија: Маж загинал спасувајќи си го кучето !

Маж во североисточна Германија загина обидувајќи се да го спаси кучето кое паднало во езеро прекриено со тенок мраз, кој пукнал.

Мразот не ја издржал тежината на 46-годишникот, кој во саботата попладне пропаднал во водата во округот Лудвигслуст-Пархим во сојузната држава Микленборг-Западно поморје.Тој не успеал да излезе од водата, а минуваќ кој ја видел сцената повикал спасувачк служби.

Тие го извлекле од водата нно не успеале да го оживат.Кучето прежиевеало.

LEAVE A REPLY