Природа и здравје – Aвокадо против камења во органите

Авокадо во салата или како дел од рецепт за мезе не е само корисно, ова е препорачливо!

Денеска Ви нудиме еден индиски рецепт со авокадо, кој ќе Ви помогне доколку имате камења во бубрегот и жолчното ќесе.

Ви треба едно авокадо, 1 кафена лажичка цикорија и 250 мл. врела вода.

Авокадото се сече на парчиња, се суши и обработува со мелница за кафе.

Добиената прашкаста мешавина се додава во цикоријата и се прелева со врела вода. Не постојат точни упатства за тоа дали да се земе пред или по оброкот.

SHARE

LEAVE A REPLY