ВИДЕО: Шведска доби електрифициран пат…додека се возите, може да си ја полните батеријата !

Главниот град на Шведска, Стокхолм го доби првиот електрифициран пат во светот што ги полни електричните возила.

Станува збор за пат долг два километри во близина на аеродромот Arlanda во Стокхолм.Доволно е камионот или автомобилот кои користат погон на електрична енергија да се приклучат на средината на лентата на која има конектор и додека на пример камионот вози, тој се полни !

LEAVE A REPLY