Британските лордови со закон против премиерката Меј за излез од европската царинска унија !

top sitios de citas Британската премиерка Тереза Меј денеска претрпе пораз во горниот дом на Парламентот, Домот на лордовите, кој не го прифати нејзиниот Предлог-закон за Брегзит, со кој се предвидува Велика Британија по напуштање на ЕУ, да излезе и од европската Царинска унија.

http://www.hotelosmolinos.com/?epirew=citas-por-internet-estado-mexico&ab9=50

Домот на лордовите со 348 гласови „за“ и 225 „против“, го прифати амандманот на Предлог-законот на Меј, со кој се бара од министрите до крајот на октомври да ги известат какви напори презеле за останување на земјата во Царинската унија.

conocer mujeres de dongguan

follow url Како што јави Би-Би-Си, членот на Домот на лордовите и поранешен еврокомесар, лорд Патен, кој го поддржа амандманот, оцени дека состојбата за Велика Британија ќе биде полоша, доколку „не продолжи со актуелните обврски“ во рамки на Царинската унија.

follow

rencontre tunisie Британската Влада по гласањето соопшти дека е „разочарана“ од одлуката на лордовите, но дека нема да се откажа од нејзината „многу јасна“ посветеност за напуштање на Царинската унија.