Започна асфалтирање на улици во населбата Баби

http://pialadunia.es/?espikoleto=conocer-gente-en-buenos-aires&6ee=9a Започна асфалтирање на улици во населбата Баби во Штип. Станува збор за нов дел од населбата чие уредување почна во декември минатата година, а се заокружува деновиве со поставување на асфалт:

see
  • Денеска се асфалтира една од двете нови улици во населба Баби, а тоа е улицата бр. 7. Асфалтирањето на оваа улица број 7 ќе чини околу 3.941.200 денари. На улицата број 7 во населбата Баби 6, се поставени водоводна и канализациона мрежа и извршено е тампонирање. Изведбата на водовод и канализација на улиците бр. 6 и бр. 7, во должина од 360 метри канализација и 285 метри водовод чини 1.500.000 денари, изјави Благој Бочварски, градоначалник на о. Штип.

follow Асфалтот на улиците 7 и 6 во населбата Баби, се дел од активностите на општината насочени кон подобрување на условите за живот на граѓаните:

https://dunkl.co.at/deposti/8831
  • Денеска фирмата којашто ги исполнуваше сите услови во тендерската постапка, започнува со асвалтирање на оваа улица, со што ќе се реши голем проблем и за пешаците и за возачите во една од поголемите населби во нашиот град, кажа Бочварски.

http://energocredit.am/sdsd/3659 Од општината најавуваат дека активностите за поставување на асфалт ќе продолжат во сите населби во Штип.

watch

http://uplaf.org/wp-cron.php?doing_wp_cron=1512969242.9167439937591552734375

SHARE