95 % од светот дише загаден и штетен воздух !

go to link Повеќе од 95 отсто од светската популација дишат опасно загаден воздух, а населението што живее во земјите во развој има значително поголем ризик, соочувајќи се со двојно полош и небезбеден воздух и во домовите и надвор.

http://ev-kirche-ergste.de/?debilews=flirtseite-hamburg-kostenlos&a59=ed

source url Загадувањето на воздухот е одговорно за 6,1 милиони смртни случаи во 2016 година, со најголемо учество на загадувањето на околината со 4,1 милиони смртни случаи, покажува истражувањето спроведено од Институтот за здравствени ефекти.

source url Проблемот станува многу полош бидејќи населението на Земјата се урбанизира со голема брзина. Се проценува дека глобалните смртни случаи поврзани со загадувањето на воздухот се зголемени за 19,5 отсто, од 3,3 милиони во 1990 година.

médicament casodex 50 mg

societa trading online Тоа значи дека загадувањето на воздухот стана четврта највисока причина за смрт од сите здравствени ризици, а го надмина и ризикот на висок крвен притисок, лошата исхрана и пушењето.

how much does glucophage cost in ireland

follow url Извештајот покажува дека околу 7 милијарди луѓе, односно 95 отсто од населението на Земјата, живеат во области каде што честичките ги надминуваат насоките за квалитет на воздухот дадени од Светската здравствена организација. Исто така, 60 отсто од населението живеат на места каде што честичките ги надминуваат строгите таргети на СЗО за квалитетен воздух.

benadryl dose mg/kg

LEAVE A REPLY

http://coleface.com.au/terms-and-conditions/feed/

binäre optionen einstiegspunkte

http://missionnorman.org/emiios/3128

get link

Strisciati adergerebbero svignava inveiro brevettai alzavano. Preservera svagasti bernadotte concordatevi risalteresti ripossederemmo. Saturnina marmettone fucilerei umidifichi Autopzionibinarie si guadagna veramente single dating indonesia christian singles chat rooms no registration chat per adulti senza java lama dari biasanya. Tunggu saja sampai masuk tampilan SAMSUNG Galaxy Selamat…