Природа и здравје – Со плунка против болка

come capire le opzioni binarie Дали помислувате на тоа што правевте во детството со малите ранички и модринките ? Малку секрет од усната шуплина и еден лист на „проблематичното “место и сè е во ред! Кога шивачите ќе го боцнат прстот со игла , веднаш го спикаат во уста, а и животните го прават тоа- ги лижат раните и ова функционира беспрекорно. Во народната медицина постојат многу референци за третман на плунката за широк спектар на болести.

lisinopril-hydrochlorothiazide 10mg-12.5 mg tab

go here Плунката има лековити својства, особено наутро, т.н. плунката на гладот. Нашето тело произведува супстанции кои можат да помогнат кај многу непријатни болести. Вклучувајќи артритис, артроза и било каков вид на болки во зглобовите.

amitriptyline (elavil) 10 mg tablet

conocer berlin gratis Исцелителна моќ на плунката – има луѓе кои веруваат во тоа, а за нив и за сите оние кои сакаат да бидат информирани, еве што Александар Дроеников од Бугарија советува.

atridox doxycycline 100mg

go За да се ослободите од главоболка, притискајте со прстите на кои сте ставиле секрет од устата и масирајте ги слепоочниците налево, како и точката меѓу очите. Повторувајте на секои 15 минути, додека болката да помине.

enter site Делува и при херпес на устата. Откако ќе се разбудите, лижете го местото 15 минути во кратки интервали. Резултатот ќе биде видлив по една недела.

see Брадавиците и папиломите, исто така, може да се третираат со “гладна” плунка, со нежно масирање. Тие ќе исчезнат по околу десетина дена.

go to site Како што можете да се забележи, плунката е лек што нашето тело го произведува само. Третманот со плунка не може да ги замени традиционалните лекови, но може да ја намали болката. Во тешки случаи, подобро е да се консултирате со лекар.

follow url

SHARE