Природа и здравје – Алое Вера против рак

Кристофер Колумбо милувал да каже: „Постојат четири билки кои се неопходни за човекот: тоа се пченица, грозје, маслинки и алое. Првата храни, втората нуди радост за срцето, третата ја осигурува хармонијата, а четвртата го прави човекот здрав.“

Алое верата ја употребувале многу познати личности: Аристотел, Александар Велики, Клеопатра, кралот Соломон… Не само кај личности од историјата, алоето како растение е доста популарно и во денешно време.

По рецептот на рускиот лекар Савински кој алоето го употребувал на паметен и корисен начин се создава лек кој се користи за борба против рак.

За да го подготвите потребни се:

300 грама свеж лист од алое, (колку постара билка толку подобро); 7 дл чисто црно вино, 500 г цикорија, 400 г мед со саќе; 90% аптекарски алкохол.

Начин на подготовка:

Свежиот лист од алое се меле во машина за месо. На добиената смеса и се додаваат црното вино , цикоријата, медот и медицинскиот алкохол. Сето ова се става во темен сад со широко грло кој добро треба да се затвори.

Се чува на темно и ладно место, но не во фрижидер. После 7 дена може да почнете да го употребувате.

Првите 5 дена- три пати на ден по една чајна лажица два часа пред јадње, а наредните 5 дена – три пати на ден по една лажица час пред јадење.

Ова помага кај туберколоза, астма, чир на желудникот, ревматизам, болести на женските органи, па дури и при рак.

SHARE

LEAVE A REPLY