Денес последен ден за старите и книжни пари од 10 и 50 денари !

http://uetd-hessen.de/?deuir=singleb%C3%B6rse-bergkamen&758=95 Уште денес ќе важат хартиените банкноти од 10 и 50 денари, по што ќе бидат заменети со полимерни. Дизајнот ќе остане ист, а издржливоста се очекува да биде многу поголема.

http://faithsmedicalservices.com/maljavkos/6368

follow site Од Народната банка на Македонија велат дека ова е вовед кон целосна полимеризација на банкнотите во Македонија, пред се заради намалување на трошоците, како и во други земји.

http://serezin-du-rhone.fr/pifpaxys/8341

watch Но граѓаните се чини се само делумно информирани за промената како и за тоа дека од утре па до мај 2019 година ќе можат старите хартиени денари, во употреба веќе 25 години, да ги заменат во банките за нови, пластифицирани.

forex piyasası nedir ekşi