Грција: Ќе има ново име, „ерга омнес“, Устав и се по ред – Прашање е како народот да се спреми за шок !

click Kонечниот договор се очекува да биде постигнат за еден месец, до средината на јуни. Еве, како хронолошки се очекува да се развиваат настаните.

http://wolontariatsportowy.com/fioepr/bioepr/8102 Прво, на средбите Ципрас-Заев се очекува да биде потврден начелниот договор кој е резултат маратонските преговори минатите 4 месеци, заокружен во саботата во Сунио, како и да им се даде насока на министрите Коѕијас и Димитров за финализирање на последните елементи. Ова вчера го потврди и македонскиот премиер.

click here Доколку се оди според планот, во следните неколку недели, со посредство на Нимиц, ќе се дојде до финалната верзија на текстот.

http://mhs.se/author/MHS/feed/

http://killjoytattoo.com/?kremeni=entweder-oder-fragen-flirten&964=31 Во неговата основа е спорот да се реши со потпишување на Меѓународен договор, по примерот на договорот со Бугарија. Ова треба да се случи пред Самитот на ЕУ, за земјава да го добие долгоочекуваниот датум за почеток на преговорите..

http://drybonesinthevalley.com/?tyiuds=negative-correlation-forex-pairs Веднаш потоа, договорот треба да биде одобрен од двата парламенти и со тоа да се овозможи во јули Македонија да добие покана за членство во НАТО. Но, како што е познато, процесот не завршува тука..

http://armor-deck.net/edikpedik/6447 Потоа следи период на ратификација на приемот од Парламентите на сите земји членки на Алијансата, вклучително и Грција.. Според информациите, тука е направен клучниот пробив – во договорот ќе има одредба која на директен начин ќе биде врзана со уставните измени, односно грчкиот парламент ќе дозволи приемот во НАТО да стане ефективен, откако ќе биде исполнет условот за употреба на името „ерга омнес“. Грчките медиуми неколку дена споменуваат рок од две години, но ова е една од работите кои останува да се додефинираат.

http://gsc-research.de/gsc/nachrichten/detailansicht/gsc/research/hv_berichte/detailansicht/index.html?tx_mfcgsc_unternehmen[uid]=246

http://www.goodlight.it/?bioreresd=opzioni-binarie-storie-di-successo&fdd=6a Како што е веќе познато, основата на решението ќе биде сложено име, најверојатно http://www.goodlight.it/?bioreresd=top-options&898=05 „Република Горна Македонија“, напишано одвоено и со превод на англиски. Тоа веднаш ќе биде меѓународно име на државата, запишано во Обединетите нации. По уставните измени, тоа ќе биде име за севкупна употреба. Графата за http://hickscountry.com/sitemap-pt-post-2014-09.xml државјанство исто така ќе се потполнува со „Република Горна Македонија“.

click here Официјалниот јазик на државата ќе остане „македонски“, веројатно со објаснување дека станува збор за јазик од словенската група на јазици.

LEAVE A REPLY