Една победа и два порази за борачите на Балканец на ЕП во Скопје

follow link Вчера на европското првенство во борење за кадети во слободен стил настапија двајца борачи на БК Балканец. Филип Тасев во категорија до 65кг. во првата борба извојува победа против борачот Циурзински од Полска со резултат 8:7, додека во втората борба е поразен од борачот Лоизидис Ц. од Грција со технички туш.

go

http://feveda.com.ve/mefistofel/912 Вториот штипски преставник Драган Велинов во категорија до 110 кг. во првата борба е поразен од Манашвили од Грузија со технички туш.

source site

http://lycheeonline.nl/fimore/pifre/2360 Борачот на македонската репрезентација Бесир Алили во категорија до 45кг. во финалната борба е поразен од борачот Марутиуниан од Ерменија со технички туш, со што го освои сребрениот медал.

bdswis

see

SHARE