ВИДЕО: Косовскиот премиер Харадинај, во улога на редар – Отстрани жена од говорница !

Косовскиот премиер, Рамуш Харадинај избркал старица од говорница додека таа говореше на говорница во врска со одбележувањето 140 години од Призренската лига.Жената е правнука на Мехмет Дерала, кој се смета за позната историска фигура.

Додека таа говореше, Рамуш Харадинај ѝ се приближи и се обиде да ја отстрани од говорницата. Бидејќи не успеа во својата намера, Харадинај го повика неговото обезбедување.Видеото од настанот се споделува на социјалните мрежи и на албанските медиуми:

LEAVE A REPLY