Се пребарувата над 100 квадратни километри во Пехчево. Геолозите бараат руда

Стариот вулкан над Пехчево крие рудно богатство кое претендира да ја промени геолошката карта во Македонија за рудни богатства. За какво и колкаво рудно...

Пробиштипскиот градоначалник се пофали со над 160 проекти

На два месеца пред изборите и пред крајот на мандатот, пробиштипскиот градоначалник Тони Тоневски излезе со отчет пред граѓаните. На прес конференција, Тоневски се...

Заврши жетвата во Делчево и М.Каменица. Земјоделците ожнеаја 1.400 тони род

Заврши жетвата во Делчево и Македонска Каменица. Од засеаните близу 800 хектари пченица, јачмен, рж, овес и тритикале земјоделците ожнеаја 1.400 тони род. Според информациите...

Од денес, граѓаните можат да проверат дали ги има на избирачкиот...

Од денеска почнува 15-дневниот јавен увид во избирачкиот список за локалните избори. Граѓаните до 9-ти септември можат да поднесат барање за запишување, дополнување или...

Двајца мртви на патот Штип – Радовиш

Загинаа две лица на магистралниот пат Штип-Радовиш на излезот од штипското село Лакавица. Портпаролот на СВР-Штип Гордана Панајотова, информира дека автомобилот „фолксваген шаран“ утринава околу...

Исчезна 31-годишен делчевец. Три дена ни трага ни глас од Даниел...

Делчево трага по 31-годишниот Даниел Ѓорѓиевски кој три дена се води како исчезнат. Семејството и соседите со поддршка на полицијата , во очај го...

Велосипедскиот планински туризам нов адут за развој на туризмот во Малешевијата

Велосипедскиот планински туризам нов адут за развој на туризмот во Малешевијата. Питомата планина, богатата шума, благите падини, даваат терен поволен за планински велосипедски патеки,...

Републички пензионерски игри во Кочани

Единаесет спортски дисциплини ќе ги дефинираат најдобрите спортисти меѓу пензионерите, на пензионерските спортски игри кои ќе се одржат во Кочани. Сите се воодушевени од...

Се одбележува Преображение Господово

На денешен ден Господ се преобразил пред апостолите. Христос на планината Тавор, се појавил во сета Негова слава пред апостолите Петар, Јаков и Јован. ...

Диви свињи пустошат во Чешиново Облешево

Диви свињи пустошат во Чешиново Облешево. Им ја јадат маката на земјоделците. Десетици хектари под пченка, компир и лозје се целосно уништени од крдата...