Тодор Јовановски – 40 години уникатна новинарска приказна. Од Радио Штип...

Ни помалку ни повеќе, рамно 40 години долг професионален новинарски пат изоди Тодор Јовановски. На концизен, луциден и вешт начин 40 години пишуваше и...

Реакција на менаџментот по инцидентот во ТВ Ирис

По инцидентот во телевизијата, кога директорот нападна службено лице од Општината, денес со официјално соопштение се огласи и менаџментот на ТВ Ирис: „Менаџментот на ТВ...

Самохрана мајка тежок инвалид живее во 27 пеколни квадрати. Ја моли...

Тешки 16 години живее Сузана Ѓошевска од  штипската населба Сењак. Секојдневно самохраната мајка тежок инвалид едвај се движи во непристапните и за неа пеколни...

Досега само 9 пријавени за Водици во Штип. Ги исплаши ли...

Ги исплаши ли ладното верниците? Досега само 9-мина пријавени за фрлање по светиот крст на Водици во Штип и Ново Село. Во Штип се...

Општината бара одговорност, но и јавно извинување од директорот на ТВ...

Општината бара одговорност, но и јавно извинување од директорот на ТВ Ирис кој вчера во просториите на телевизијата нападна нејзин вработен. Во писмена рекација...

Ултиматум од Исар за советниците што не си ги платиле сметките...

Советниците кои се посрамотија  и предизвикаа револт кај граѓаните поради со години неплатените сметки за вода од денес се соочуваат со ултиматум. Несомнено дали...

РЕАКЦИЈА НА ВМРО ДПМНЕ НА ПРЕСОТ НА СДСМ

во врска со пресОТ на СДСМ сакаме да и порачаме, не празни зборови туку дела, не празни зборови за ЈП Исар туку прво советниците...

Нов скандал во Штип. Директорот на Ирис телевизија го нападнал, исфрлил...

Нов скандал во Штип. Директорот на Ирис телевизија го нападнал, исфрлил и со убиство му се заканил на член на кабинетот на штипскиот градоначалник...

Негативни коментари за прославите на штипска гинекологија го преплавија фејсбук

Негативни коментари за прославите на штипска гинекологија го преплавија фејсбук. На најпопуларната социјална мрежа, кружат форографии на кои се вработени од Гинеколошко-акушерското одделение, сликани...

СДСМ: Локалната самоуправа потфрли со снегот и водата

Општината и претпријатијата потфрлија со справувањето со снегот, со чистењето на улиците, но и со водата, обвинија денес на прес конференција штипските социјалдемократи: Локалната...