Природа и здравје – Рецепт против болка во уво

Студеното време знае да предизвика настинка која може да се манифестира и со болка во увото. Ако периодов Ви се случило вакво нешто можете...

Природа и здравје – Лекови за подобра циркулацијата

Лошата циркулација на крвта може да предизвика многу болести. Се манифестира преку неколку лесно забележливи симптоми како: ладни раце и нозе, хроничен замор и...

Природа и здравје – Со лаванда против габична инфекција

Секое десето кожно заболување е предизвикано од габи. Габичките на ноктите се нарекуваат "онихомикоза"и во денешно време се доста распространети меѓу луѓето. Габичките не се...

Природа и здравје – маска против опаѓање на косата

Паѓање на косата – нешто што најмногу ги нервира и фрустрира жените иако и мажите не се изоставени од оваа појава. Можете да се...

Природа и здравје – Алкохолот како лек

Алкохолот во големи количини е штетен. Злоупотребата на алкохол предизвикува многу здравствени и емоционални проблеми, но сепак тој е неизбежен во овој празничен период....

Природа и здравје – Со рен против шипови

Остеофитите се медицинско име на коскени израстоци што предизвикува акутна, неподнослива болка. Ние сме навикнати да ги нарекуваме шила или шипови поради карактеристичната форма...

Природа и здравје – Маска за чистење на митисери

Многу луѓе се жалат на непријатните црнки на лицето, познати како митесери. Ние ви нудиме проверен и тестиран метод кој е исклучително лесен за...

Природа и здравје – масажа за одзатнување на нос

Ниските температури со себе го носат проблемот „затнат нос“. Нормално е веднаш да одиме во најблиската аптека и да си набавиме соодветни капки кои...

Природа и здравје: Рецепт против лошиот холестерол

Високото ниво на лош холестерол може да предизвика големи здравствени проблеми. Поради ова, мора да се преземат неопходните мерки. Во домашни услови, може да си...

Пририда и здравје – Златно млеко за долговечност

Златното млеко е пријатен и топол напиток кој е исклучително корисен за ’рбетот и коските, воопшто. Тоа е магичен напиток кој исто така помага...